Page Menu

Basın Odası

Değerli Müşterilerimiz ve iş ortaklarımız,

26 Mart 2019 tarihli Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından Yayımlanan yönergede, DBA belgesi oluşturulan konteynerlere ait tartım kayıtlarının elektronik ortamda tutulmasını ve DBA Bilgi Sisteminde gerçek zamanlı olarak DBA belgesinin oluşturulmasını sağlamak amacıyla bir sistem oluşturulması gereği belirtilmiştir.

Bu yönerge kapsamında 29.07.2019 Pazartesi     gününden itibaren; limana dolu girişlerde, DBA Bilgi Sistemi üzerinden ilgili konteynerlerin tartım bilgisi kontrol edilecektir. Sistem üzerinden yapılan kontrolde tartım kayıtları bulunmayan konteynerler için limanımız tarafından tartım hizmeti verilecek , DBA tartım talebinizi tarafımıza yollamanız istenecek ve tartım hizmet bedeli tarafınıza yansıtılacaktır.

Standart dorse dısında (lowbed-OOG) gelen aracların liman kantarında tartımı, ölçüleri itibari ile yapılamamaktadır.

Saygılarımızla,

SOCAR Aliağa Liman İşletmeciliği A.Ş